Sint-Maarten

Van zijn geboorteland Hongarije tot in Frankrijk, van Nederland tot in Italië: duizenden monumenten en gebruiken leiden naar de figuur van Sint-Maarten. Ze vormen de basis voor een Europese Culturele Route, de meer dan 5000 kilometer lange ‘Via Sancti Martini’. Raa-raa, wist je dat die ook onze regio doorkruist?

De traditie op het spoor

Wandel of fiets er dus maar op los! De navigatie in de Erfgoedapp en de downloadbare kaartjes brengen je op de mooiste plekjes. Tegelijkertijd zullen ze je plaatsen tonen waar de traditie nog het sterkst aanwezig is. Want al ontbreekt het de kindervriend niet aan populariteit, toch verdwijnen traditionele elementen meer naar de achtergrond en worden de verschillen met de Sinterklaasviering steeds kleiner. Daarom is de route ook een gelegenheid om verhalen en praktijken over Sint-Maarten in de kijker te zetten. Grasduin dus gerust verder op deze pagina.

Ik onderneem zelf een Sint-Maartensinitiatief

Je kan ook de route op eigen initiatief verder laten leven. Laat je gerust inspireren door dit thema om zelf iets op poten te zetten in de periode voor elf november. Of deel je op deze pagina een Sint-Maartensverhaal door een foto met wat uitleg in te sturen? Als zelfstandige kan je zeker ook met de traditie aan de slag, want met de zegen van een goedheilig man kom je verder!

Projecten van Dijk92

Inspirerende verhalen

Niet te missen activiteiten