Reuzen

De Dijk92 regio is een echte reuzenstreek! Met het Ros Beiaard en de Wetterse reus en reuzin hebben we niet alleen enkele van de oudste reuzen in België, maar ook qua aantallen zijn we met onze bijna 150 reuzen een topregio. Daarom zet de erfgoedcel "vollen bak" in op dit thema.

De erfgoedcel heeft eigenlijk net een reuzenfeestjaar achter de rug. We vierden ons 10-jarig bestaan met allerhande reuzenactiviteiten. De reuzenhappening in Berlare was een climax. Maar de erfgoedcel gaat nu gewoon door op dit elan in samenwerking met de verenigingen, gemeentes en scholen.

Tip: aboneer je op de nieuwsbrief via de home-pagina, zo ben je altijd op de hoogte van de reuzenactiviteiten van Dijk92 ;)

Reuzenhappening_reus
Géneviève Hardy

Beleef de reuzentraditie!

Dijk92 koestert haar reuzen en de verenigingen er achter. Daarom organiseert ze elke vier jaar een reuzenhappening.

De erfgoedcel ontwikkelde een educatiepakket op maat van de lokale reuzen in Lebbeke en Hamme (Wetteren wordt verwacht in 2023).
2e graad basisschool

Inspirerende verhalen

Niet te missen activiteiten

Reuzenregio ten voeten uit

In de 9 gemeenten wordt de reuzencultuur al eeuwenlang van de ene generatie op de andere doorgegeven. Niet alleen worden enorme inspanningen gedaan om bestaande reuzen in ere te herstellen en zo vaak mogelijk naar buiten te brengen, ook nieuwe reuzen zien nog steeds het levenslicht. Omdat reuzen de aandacht van zoveel mensen vasthouden, wil Dijk92 haar steentje bijdragen om dit erfgoed een duurzame toekomst te geven.