Twee nieuwe reuzen in Grembergen

op 27.09.2021

Grembergen staat er om bekend dat het een reeks reuzen in huis heeft, allemaal geïnspireerd op typische dorpsfiguren. In 2021 maakten opnieuw twee nieuwe reuzen hun opwachting. De wijk ‘t Lammeken kreeg met reus Karl haar eigen buurtreus. Alex Pensaert (63) stond portret voor reus “Den Bult”. Beide reuzen werden mede mogelijk gemaakt via een projectsubsidie van de erfgoedcel.

Reus Karl

Reus Karl, naar het evenbeeld van wijkbewoner Karl Korte, werd gedoopt tijdens een buurtfeest van wijk ‘t Lammeken. Grembergen mag dan al bijna dertig reuzen hebben, er kan er altijd nog eentje bij dachten de wijkbewoners daar. “En wie kon er beter model staan dan Karl, stuwende kracht achter tal van activiteiten en initiatieven in onze wijk. Hij wordt niet voor niets de wijkburgemeester genoemd”, klinkt het.  De reus draagt een lammetje in zijn handen als verwijzing naar de naam van de wijk. 

Den Bult

Dat ook Alex Pensaert een reuzenversie krijgt, hoeft niet te verwonderen. De man, bijgenaamd Den Bult, verzorgt al jaren en jaren eetfestijnen van allerlei verengingen. Het was zijn petekind Kevin Leybaert (24), die de reus maakte. “Hij is dan ook zeer goed gekend en erg geliefd. Van Den Bult bestond er eerder al een versie, maar dat was meer een karikatuur en die was aan vernieuwing toe. Deze keer maakte ik een levensechte versie.” Den Bult werd gedoopt ter hoogte van café ‘t Zonneke, in bijzijn van ‘t Klein Muziekske. 

Wie Reus Karl en Den Bult, samen met alle andere Grembergse reuzen met eigen ogen wil zien, kan dat vanaf nu jaarlijks tijdens Grembergen kermis in september. 

Reus Karl Grembergen
Reus Den Bult Grembergen

Zelf plannen om een reus te maken?

Meer over reuzen

De Dijk92 regio is een echte reuzenstreek! Met het Ros Beiaard en de Wetterse reus en reuzin hebben we niet alleen...