Op deze pagina geniet je nog even na van de schitterende editie 2023 van de reuzenhappening. Of - ai ai ai - je checkt hier even wat je gemist hebt.

Op 21 mei kon je in het gemoedelijke kader langs het water meer precies 49 reuzen zien dansen. Honderden kinderen leefden zich uit bij een vijftal reuzenworkshops. Ook de speciaal ingerichte reuzenminigolf had succes en was uitzonderlijk gratis. Hieronder kan je het allemaal even herbeleven.

Reuzenhappening in cijfers

Die zondag ...

  • zag je exact 49 reuzen en rossen uit de brede regio paraderen. Tegelijkertijd gaf de tribune een zicht op het prachtige Donkmeer.
  • genoot je met de kinderen van 6 verschillende gratis animatiestands. Zo werden bijvoorbeeld 350 reuzenkoekjes versierd met eetbare inkt.
  • smikkelde en smakkelde je dankzij de foodtrucks? De kans is groot, want quasi alle 5 de foodtrucks waren uitverkocht! Een foodtruck kwam zelfs met een extra koelwagen vol verse bereidingen, pulled pork en beignets.
  • had je al je vrienden meegebracht! De tribune met zijn 2700 plaatsen was bijna vol. Naast de tribune stonden ook nog mensen. Sommigen vertrokken vrij vroeg, anderen kwamen pas toe na het spektakel. Op die manier schatten we dat die dag 4000 mensen een bezoekje brachten aan het evenement.
  • betaalde je 0 euro voor een uniek spektakel en originele gezinsactiviteiten. We danken hierbij de gemeente Berlare (festivalhal) en de Vlaamse overheid (subsidie).

Foto's reuzenhappening 2023

Achtergrond

Wist je dat je als inwoner van de Dijk92-regio deel uitmaakt van de meest actieve reuzenregio van Vlaanderen? Om je dichter te brengen bij onze jolige grote vrienden, organiseert Dijk92 om de vier jaar een reuzenhappening. Bovendien kan je tegelijkertijd ook nog eens een glaasje drinken op het 10-jarig bestaan van de erfgoedcel van Dijk92.

Terugblik naar de 2018-editie

Op zondag 13 mei 2018 kon je 30 reuzen komen bewonderen in Wichelen. De plaats van afspraak was Stokerij Rubbens. Toen lieten de weergoden helaas wel wat regen vallen. Tegelijkertijd bestelden ze de zon voor jouw komst naar Berlare in 2023!

Ook TV-Oost kwam toen kijken en maakte de volgende reportage: