Ros Beiaardwandeling met Erfgoedapp

Dendermonde
Dendermonde is de Ros Beiaardstad. Hoewel het echte Ros Beiaard maar één keer om de tien jaar zijn ronde maakt, is het heldhaftige paard ook tussen de ommegangen door prominent aanwezig in het stadsbeeld. Via de ErfgoedApp gaat het Ros Beiaardcomité nu nog een stapje verder.

In de voetsporen van het Ros Beiaard
In 2020 vindt een nieuwe ommegang plaats. Wie niet kan wachten, kan met de ErfgoedApp vandaag al een wandeling maken langsheen het Ros Beiaardverleden van de stad. De Dendermondse werkgroep Cultureel Patrimonium ontwikkelde de wandeling 'Het Ros Beiaard doet zijn ronde' in het kader van de nakende ommegang op 24 mei 2020.

Rekening houdend met de nieuwe digitale generatie wou het comité de tour digitaal ontsluiten als aanvulling op de gedrukte wandelfolder. De ErfgoedApp bleek de perfecte tool. Via foto’s, filmpjes en geluidsfragmenten ontdek je op speelse wijze de vele onverwachte Ros Beiaardhoekjes, trage wegen en verrassende verhalen in en rond de historische stadskern.

De wandeling in de ErfgoedApp duurt ongeveer 2 uur en heeft een afstand van 5 km. Start- en eindpunt zijn het Stadhuis van Dendermonde. In het Stadhuis en bij Toerisme Dendermonde kan je ook een flyer oppikken. De wandeling is grotendeels rolstoeltoegankelijk. Download de Erfgoedapp via www.erfgoedapp.be.

Feestjaar 2020
Het Ros Beiaard rijdt maar een keer per tien jaar uit en is een heuse publieksmagneet. Van heinde en verre verwacht de organisatie 100.000 bezoekers op zondag 24 mei 2020. Dendermonde barst dan uit zijn voegen en viert feest, groot feest! Enthousiast?
Neem even een kijkje op de website, Facebookpagina of Instagramaccount van het Ros Beiaard.