Dorpscafés in Denderbelle: tweede thuis, sociaal huis

op 09.04.2024

In Denderbelle kennen de mensen elkaar. Twee cafés die op een steenworp van elkaar liggen, vormen een gezellige thuis voor heel wat inwoners. Toen bekend werd dat “thuis” het thema is van Erfgoeddag 2024, bleek dat dan ook ideaal om iets mee te doen.

Magda van Sintemettencomité Denderbelle bracht de bal aan het rollen. Ze nodigt je graag uit voor een hartverwarmend momentje. De lezing over het lokale dialect in Den Tongenslijper vindt plaats om 14 u. Voor de andere activiteiten kan je doorlopend in de twee cafés terecht tussen 10 en 18 u. Onder het filmpje vind je een samenvatting.

Video

In Den Tongenslijper:

  • Auteur Dirk Van den Abbeele vertelt over de totstandkoming van zijn nieuwste publicatie 'Herbergen, bijnamen en het dialect van Denderbelle'.
  • Demonstratie caféspelen.
  • Voorstelling Sintemetten Tripel door Brouwerij 't Kroontje.

In Afspanning 't Vat:

  • Videovoorstelling : De zaakvoerders vertellen over de vele anekdotes en de evolutie van het cafébezoek in de 60 jaar dat 't Vat uitgebaat wordt door de familie Van Keer.
  • Regisseur/toneelspeler bij toneelvereniging Rederijkerskamer De Iverlingen Denderbelle, Nolle Versyp, symboliseerde zijn liefde voor ons dorp in een prachtige humoristische muurtekening. Medewerkers van Comité Sintemetten Belle geven je graag uitleg.

Meer Erfgoeddagverhalen

Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van “thuis”. De reden om op 21 april uit je kot te komen!