Erfgoeddag

Elk jaar, tijdens het laatste weekend van april, vieren we Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Ook in de Dijk92-regio krijg je die dag de kans om bekende én minder bekende erfgoedparels te bezoeken.

Al twintig jaar maakt Erfgoeddag het rijke roerend en immaterieel erfgoed in Vlaanderen en Brussel zichtbaar. Via lezingen, tentoonstellingen, wandelingen,... ontdek je ons erfgoed op een originele en aantrekkelijke manier. Dankzij de wisselende jaarthema’s ontstaan er telkens opnieuw boeiende samenwerkingen tussen diverse erfgoedspelers zoals musea, erfgoedcellen, heemkundige kringen … en tal van andere partners en sectoren. Zo blijft deze jaarlijkse hoogmis van de cultureel-erfgoedsector een absolute publiekslieveling.

Onder het motto Erfgoeddag maakt school! duikt Erfgoeddag in 2022 in het rijke schoolleven en -verleden. Noteer nu alvast in je agenda: zondag 24 april, en de hele daaropvolgende Erfgoeddag-week voor scholen, van maandag 25 april tot vrijdag 29 april.  

Meedoen als organisator

Wil je als gemeente, vereniging, particulier of instelling een Erfgoeddag activiteit organiseren? Wij lijsten de belangrijkste stappen voor je op.

Meedoen met jouw klas of school?

Ontdek het Erfgoeddagaanbod voor scholen