Erfgoeddag

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Toch? Of het nu de oude theepot van je grootmoeder is of de manier waarop je de thee maakt: erfgoed is bepalend voor dat thuisgevoel. Op 21 april was "Thuis" daarom het thema van Erfgoeddag 2024.

Eigenlijk ging in heel Vlaanderen en Brussel het dak eraf. De bedoeling van Erfgoeddag is om samen immaterieel en roerend erfgoed te vieren. Dat deden we met niet minder dan 29 gratis activiteiten. Sommige activiteiten lopen nog even door. Die kan je hieronder terugvinden. Ter aanvulling: ook de twee expo's in Stadsmuseum Dendermonde lopen nog door tot het einde van het jaar. In de brochure kan je al de activiteiten van 2024 terugvinden.

De verlenging

Wat eraan voorafging

Inspiratiesessie 16 november

De erfgoedcel van Dijk92 organiseerde eerder een inspiratiesessie. Enerzijds wouden we er eerdere organisatoren bedanken voor hun inzet. Anderzijds keken we uit naar nieuwe ideeën en partnerschappen in het kader van het thema "thuis".

Foto's inspiratiesessie 2023

Vorig jaar was beestig

Voor Dijk92 was dat de gelegenheid om naar buiten te komen met een beestige XL-editie van ons toen piepjong cultuurmagazine. Uitzonderlijk zorgden we voor een verdeling in de brievenbus. Hieronder vind je nog enkele straffe verhalen uit het magazine.