Groepsaankoop provincie Oost-Vlaanderen

Ieder jaar voorziet de Provincie Oost-Vlaanderen een groepsaanbod van verpakkings- en conserveringsmateriaal. Zuurvrije dozen en papier, zuurvrije kledinghoezen, handschoenen,... De provincie biedt meer dan 200 items aan om jouw erfgoed op de best mogelijke manier te bewaren. Het groepsaanbod heeft twee voordelen: je kan alles aankopen in kleine hoeveelheden en bovendien aan een voordelige prijs.

Wat zijn de voordelen voor je organisatie?

  • Jouw erfgoed krijgt de beste zorgen. De depotconsulenten zijn immers onderlegd om voor elk soort erfgoed het meest geschikte verpakkings- en conserveringsmateriaal te vinden. En als het niet bestaat, maken ze het zelf.
  • Jij moet er zelf weinig tijd in steken. Het zijn de depotconsulenten die de markt afzoeken, prijzen vergelijken, afspreken met leveranciers en de bestelling opvolgen. Jij moet alleen afspreken met het provinciebestuur.
  • Je bespaart. Doordat de bestellingen van de Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders gebundeld worden, kunnen ze onderhandelen over de aankoopprijs en betalen ze maar één keer transportkosten. Blijkt een item toch te duur, dan maken ze het zelf.
  • Je krijgt de hoeveelheid die je wenst. Soms heb je maar één stuk nodig, maar ben je verplicht om er meteen meerdere bestellen. Ook dit probleem is opgelost met de groepsaankoop: je kunt ook kleine hoeveelheden bestellen.
Heemkring Zele verpakt een octrooi