ChatGPT of toch gewoon googelen?

Zoekmachines zijn onmisbaar voor het vinden van informatie op het internet. Google is de meest gebruikte zoekmachine, maar er zijn nu ook andere opties, zoals de chatbot van Bing, Bard van Google zelf, ChatGPT van OpenAI … . Samen gaan we op zoek naar de beste manieren om je zoekresultaten te verbeteren.



Google is de meest gebruikte zoekmachine, maar er zijn nu ook andere opties, zoals de chatbot van Bing, Bard van Google zelf, ChatGPT van OpenAI … . Deze nieuwe systemen maken gebruik van geavanceerde technieken, zoals generatieve pre-training (GPT) en large language models (LLM), om je beter te helpen bij je zoekopdrachten.   In deze workshop leer je hoe je deze systemen optimaal kunt benutten, met een focus op Bing en Google.
In deze lezing: Leer je hoe je slimme prompts kunt geven aan Bing. Hoe je je de zoekresultaten van Google slim kunt beïnvloeden. Je leert ook hoe je gerichter kunt zoeken met Google Search. Zo kun je betere zoekvragen formuleren, en sneller relevante en overzichtelijke informatie vinden. We leren zoeken met afbeeldingen, of tekst-in-beeld bewerken met Google Afbeeldingen/Lens. Je kunt ook een GPT zoals DALL-E van OpenAI gebruiken om afbeeldingen te genereren op basis van tekstuele beschrijvingen. Andere platformen die we bespreken zijn Google Books, Google Scholar, Google Trends, Google Video, Google Arts & Culture, en meer. Natuurlijk bekijken we ook enkele grote open source platformen die gratis een schat aan informatie en historisch materiaal aanbieden. Er zal genoeg tijd zijn om al je vragen te stellen.
Meebrengen: Bij voorkeur je opgeladen laptop of tablet, of anders je opgeladen smartphone.
Inschrijven is noodzakelijk.

In samenwerking met LDC Zonnebloem

Activity Members: Thomas Martin
LDC zonnebloem
info@avansa-wd.be
03 775 44 84
https://avansa-wd.be
21/05/2024 14:00 tot 16:00
Gratis
Thema
Computer en techniek