Ben je betrokken bij het cultuur- en/of erfgoedleven in de regio? Lees dan zeker verder!

Eerst en vooral zouden we even van je tijd vragen om onze enquête in te vullen. Op basis daarvan wil Dijk92 de noden en verwachtingen van cultuur- en erfgoedverenigingen beter in kaart brengen. Met de verkiezingen in aantocht, is dit het uitgelezen moment.

Eens je de enquête hebt ingevuld, kan je ook inschrijven voor een spetterende Dijk92 Trefdag. Die vindt plaats op 16 december. Het is een gratis dag van uitwisseling, workshops en plezier. Onze uitvalsbasis die dag is het Dendermondse Bastion V. Hieronder lees je er alles over.

Toon alle filters
Dijk92 vorming trefdag

Uitvalsbasis: Bastion V

Verkiezingsjaar 2024

Politieke partijen maken nu al hun programma’s op. Zowel op nationaal vlak als op lokaal vlak tekenen zij op deze manier krijtlijnen uit voor een toekomstig beleid. De verenigingen hebben er dus baat bij dat hun noden en verwachtingen goed gekend zijn bij de lokale politici.

Bevraging

Door middel van de enquête willen we een algemeen beeld bieden. Wat leeft bij jou in de vereniging? Je zou het verenigingsleven een hart onder de riem steken mocht je dat even verwoorden. De enquête neemt ongeveer 10 minuutjes van je tijd in beslag.

Het onderzoeksrapport dat Dijk92 zal opstellen op basis van deze bevraging zal overgemaakt worden aan het huidige en het nieuw verkozen bestuur in uw gemeente.

Trefdag

Plaats van afspraak is BastionV in Dendermonde. Da's een prachtig gerenoveerde erfgoedlocatie die dienst doet als eigentijds cultuurpodium. We zullen je er al ’s ochtends vanaf 10 u. verwachten met een kopje koffie en een boterkoek. De ideale start voor een dag die in het teken zal staan van ontmoeting.

Programma

We beginnen met het serieuze werk. Eerst duiken we in de resultaten van de bevraging. Daarna gaan we samen aan de slag om het verhaal van onze vereniging beter te leren verkopen. Lobbying is misschien een te zwaar woord, maar belangenbehartiging is zeker in deze tijden geen overbodige luxe. We gidsen je er doorheen. Na een lekkere lunch, kan je kiezen wat je wil doen:

·       Werken rond vrijwilligers. Je leert van Joline van Vrijwilligerswerk Werkt hoe je vrijwilligers eigenlijk de beste ambassadeurs zijn van je vereniging. Zij kunnen je helpen om nieuwe mensen te vinden en vooral het verhaal van je vereniging beter naar buiten te brengen.

·       Subsidies. Welke subsidies zijn er momenteel regionaal voor het verenigingsleven? Je leert ook van iemand van OP/TIL de nieuwe Vlaamse subsidieregeling kennen voor het verengingsleven

·       Erfgoedwandeling door Dendermonde. Je leert samen met een gids het erfgoed van Dendermonde op een andere manier bekijken.

We sluiten af zoals het hoort met een receptie en de kans om mekaar beter te leren kennen.