Subsidies voor een klasproject

Er zijn een aantal manieren om subsidies te krijgen voor een cultuurproject op school. Hulp nodig bij het opmaken van een subsidiedossier? Wij helpen je graag op weg.

Logo Dijk92 erfgoed

Projectsubsidie - Erfgoedcel

Je hebt allerlei leuke ideeën om de geschiedenis van je school eens in de kijker te zetten?  Of je wil een traditie in je gemeente onder de aandacht brengen met een evenement, een boekje of een tentoonstelling? De erfgoedcel geeft je graag een financieel steuntje in de rug.

Scholen (en jeugdverenigingen) uit de Dijk92-regio die een project uitwerken rond het culturele erfgoed van de schoolomgeving, kunnen een projectsubsidie aanvragen. 

Lees meer

DynamoOPWEG_logo

DynamoOPWEG - Cultuurkuur

Met DynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Dit met maximum 30 personen per rit en volgens de bestaande dienstregeling.

Lees meer

DynamoPROJECT_logo

DynamoPROJECT - Cultuurkuur

Met DynamoPROJECT ontvang je maximum 2000 euro voor een creatief schoolproject. Daarbij werk je met minimum 1 externe culturele partner samen op maat van je school.

Lees meer

Koning Boudewijnstichting_Logo

Projectoproepen - Koning Boudewijnstichting

Jaarlijks lanceert de Stichting bijna 150 oproepen over zeer diverse thema's. Misschien past jouw project binnen een oproep in het programma cultuur en erfgoed?

Lees meer

Literatuur Vlaanderen_Logo

Auteurslezingen - Literatuur Vlaanderen

Waarom eens geen slam poet, striptekenaar of schrijver uitnodigen om te komen vertellen over hun werk? Zij kunnen een publiek als geen ander begeesteren en warm maken om (meer) te gaan lezen. Daarom ondersteunt Literatuur Vlaanderen organisatoren die een auteur uitnodigen met een subsidie van 100 euro per lezing.

Lees meer

POV_Logo

Subsidie voor een onroerend erfgoedproject - Provincie Oost-Vlaanderen

Ga je met jouw klas of school werken rond archeologisch, bouwkundig of landschappelijk erfgoed? Dan kan je overwegen een projectsubsidie aan te vragen bij Provincie Oost-Vlaanderen (telkens voor 1 maart of 1 oktober).

Lees meer

Logo Cera

Steun aan de samenleving - Cera

Plan je een project binnen jouw school waarin je aan de slag gaat met/rond of in jouw buurt? Cera geeft subsidies van maximum 3000 euro aan projecten die aansluiten bij hun 3 ambities: 1. een solidaire, respectvolle samenleving zonder drempels; 2. warme en zorgzame buurten en 3. sterke en breed gedragen coöperaties. 

Lees meer