De erfgoedcel heeft in samenwerking met Regionaal Landschap Schelde-Durme en vrijwilligers drie fietsroutes uitgewerkt die doorheen het Land van Dendermonde slingeren. Langs deze routes kan je luisteren naar regionale volksverhalen, verteld in het plaatselijke dialect. De drie routes brengen je in de 9 gemeenten van de Dijk92 regio. Het enige wat je nodig hebt is een fiets, een smartphone en de ErfgoedApp.

Praktisch

  1. Volksverhalenroute ‘Over duivels en reuzen’ (Laarne – Wetteren – Wichelen 40 km) - digitale kaart - gpx-route
  2. Volksverhalenroute ‘Over katten en geesten’ (Buggenhout – Dendermonde – Hamme – Lebbeke 52 km) - digitale kaart - gpx-route
  3. Volksverhalenroute ‘Over rovers en kabouters’ (Berlare – Wichelen – Zele 43 km) - digitale kaart - gpx-route
Kaartje volksverhalenroutes

Papieren fietskaarten zijn gratis verkrijgbaar in de bibliotheken en gemeentehuizen (toeristische dienst en/of cultuurdienst) van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. De fietskaarten zijn ook op te halen bij de erfgoedcel.

Erfgoedapp volksverhalenroutes

Beluister via de gratis Erfgoedapp volksverhalen over gebeurtenissen die zich afspeelden in je directe omgeving!

De Erfgoedapp downloaden:

  1. Ga naar je appstore;
  2. Zoek op ‘Erfgoedapp’ en klik op downloaden;
  3. Het icoontje van de Erfgoedapp staat nu op je smartphone;
  4. Bij vertrek: open de app en klik op de oranje cirkel met het kompas. Kies je gekozen volksverhalenroute uit de lijst en download. Je bekijkt de route en de locatie van de verhalen via de oranje cirkel met het kaartsymbool.

Meer fiets- en wandelroutes in de regio