Zeelse klas wint Geschiedenisprijs UGent met Erfgoedddagproject

op 01.04.2022

Eind 2021 gingen de leerlingen van het 6e jaar humane wetenschappen van OLVI-Pius X in Zele nog een laatste keer op bezoek in de lokale sporthal, de "VHVD". Op de site van de 19e-eeuwse textielfabriek fotografeerden ze talloze ruimtes, muurschilderingen en achtergelaten objecten. Het was de start van een historisch onderzoek, dat ook een creatieve uitwerking kreeg. Het resultaat is een tentoonstelling in jeugdhuis Juvenes op 23 en 24 april. De leerlingen werden alvast beloond met de Geschiedenisprijs 2022 van de UGent.

Enkele dagen na de opnames van onderstaand filmpje, reikte de universiteit de prijs uit. Leerkracht Joris, zelf ook deeltijds actief aan de universiteit, zorgde voor de kandidatuur en is trots op “zijn” klas: “Het is een enorm gemotiveerde groep, die doorheen het project nog verder naar elkaar is toegegroeid. Nu kijken we nóg meer uit naar Erfgoeddag!”

Praktisch: Bezoek hun tentoonstelling op 23 en 24 april, van 13 u. tot 17 u. in Jeugdhuis Juvenes, Kloosterstraat 31, Zele. Meer info over Erfgoeddag vind je op de thema-pagina.

Video

Nu al herinneringen ophalen

Andere erfgoeddagactiviteiten