WZC Kasteelhof blikt terug op geslaagde erfgoedmaand

op 31.05.2023

Als bewoner van het WZC kon je in april genieten van de erfgoedmaand. Dé kans om met jong en oud gezellig te kletsen over vroeger en nu. De erfgoedcel van Dijk92 was helemaal mee in het verhaal en steunde dit project op verschillende manieren. Hieronder lees je een kort relaas. Misschien vind je hier wel inspiratie voor een toekomstige samenwerking met de erfgoedcel?

Lutgard Dobbelaere, werkzaam bij het WZC, contacteerde de erfgoedcel met het idee om een erfgoedmaand te organiseren. Dat vinden we bij de erfgoedcel natuurlijk een topidee!

“Ik vond veel meer bij de erfgoedcel dan ik had gedacht. Mijn auto zat stampvol prachtig materiaal, maar we hebben alles gebruikt. En dan nog zonder dat het ons iets heeft gekost! Ik kan iedereen aanraden om een beroep te doen op de uitleendienst.”

Lutgard Dobbelaere

In eerste instantie brachten we Lutgard met enkele mensen in contact. We kwamen ook over de brug met een mooie projectsubsidie van 1600 euro. Hiermee kon het WZC mensen betalen om bv. een demonstratie te komen geven. Tot slot deed Lutgard ook maximaal beroep op de uitleendienst van Dijk92. Zo ontleende ze bv. het gezelschapsspel “Levenswandeling”, speciaal gericht om een dialoog op gang te brengen tussen verschillende generaties. Minder klassiek was de keuze voor de “School van Toen”-koffers. Meestal lenen scholen die uit. Nu pasten ze perfect in het kader van de familiedag in het rusthuis.

Van links naar rechts:

  • Volksspelen zijn voor groot en klein! Zij kwamen meespelen in WZC kasteelhof: leerlingen van basisschool De Oogappel, leerlingen van het Oscar Romerocollege en leerlingen van een Dendermondse OKAN klas (Onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers). Uit Buggenhout kwam de vzw Avalon op bezoek.
  • Kookactiviteit: Dendermondse vlaaien i.s.m. Oscar Romero
  • De vendeliers van VZW Reynout kwamen het beste van zichzelf geven voor het rusthuis.
  • Voordracht over de geschiedenis van de Dendermondse Vest. (’t Vestjen) Ook leden van Okra Appels waren van de partij.
  • De burgemeester kwam een uiteenzetting geven omtrent de Ommegang en het Ros Beiaard. Hij kwam in het gezelschap van een pijnder en een knaptand. (twee laatste foto’s)

Foto’s: © WZC Kasteelhof