Nog nooit zoveel bekladde ramen in de regio!

op 24.01.2023

De 9 bibliotheken van cultuur- en erfgoedplatform Dijk92 zorgen tijdens de poëzieweek van 2023 voor een record aantal vuile ramen. Op meer dan 250 vensters in de regio is er immers poëzie aangebracht. Op die manier worden de straten van alle gemeenten één groot poëzie-album.

Vorig jaar deden we ook al mee met de Weesgedichten en je kan makkelijk zien wie er op dat jaar tijd zijn ramen niet heeft gepoetst. Sommige gedichten blijven tot op de dag van vandaag op de vensters pronken. Poëzie als perfect excuus om spons en zeemvel in de kast te laten liggen!

De bibliotheken doen ook dit jaar mee met de Weesgedichten-actie. Inwoners konden via een website een gedicht adopteren en een team van illustratoren tekende en schreef dan dit stukje poëzie op de ramen van de adoptanten.

Video

De poëzieweek loopt van 26 januari tot en met 1 februari. Tot minstens die dag kan je een wandeling maken langs de mooi geïllustreerde ramen. Nadien gaat er bij sommigen de spons over. Anderen blijven hun raam-kunstwerkje koesteren.