Atelier Leo De Beul

In het atelier van Annick en André.

op 28.04.2022

Op 13, 14 en 15 mei is er een van de meest kunstzinnige opendeurdagen van het land. Overal zetten kunstenaars de deuren naar hun atelier open.

Niets zo intiems als de plek waar een kunstenaar aan de slag is. Je moet echter geen schrik hebben. Je bent van harte welkom! Deze gigantische opendeurdag heet 'Atelier in Beeld' en na verplichte online edities tijdens de corona-coma is het de gelegenheid bij uitstek om kunstenaars uit onze regio te leren kennen. We leren er je alvast 2 kennen!

André Binon

André Binon begon als beeldhouwer, maar ontdekte al snel de lokroep van het potlood en het tekenboekje. Het past alvast makkelijker in de achterzak dan hamer en beitel. Tekenen is voor hem leren kijken en leren zien.

Wil je een kunstenaar ontdekken die volop aan het exploreren is? Ga dan zeker langs bij André!

Brandstraat 98, Buggenhout. 

Te bezoeken op 14 en 15 mei van 10u tot 18u.

Annick Wallaert uit Zele schilderde een prachtige reeks rond bomen. Je ziet enkele voorbeelden ervan in onderstaand filmpje.

"De boom neemt in de natuur een bijzondere plek in. Hij wordt ouder en groter dan welk ander levend wezen ook. Hij komt het dichtst bij de hemel en wortelt in het diepst van de aarde. Daarom heeft de mens de boom vanouds vereerd. Ook ik wil in mijn artistiek werk de boom als archetype veruitwendigen."

Als je denkt figuratief bruine en groene werken te zien, onderschat je Annick. De natuurlijke kleur van de boom in rust wordt weg geschraapt en vervangen door grijstinten. De kleur van de achtergrond is bleek en monotoon.

Annick: "Ik maak een verstilde weergave, de boom als spiegel, een confrontatie met het onbekende in onszelf."

Bezoek het atelier op 14 mei van 10u tot 18u.
 

Video

Klik op onderstaande knop en ontdek alle ateliers uit onze regio!