UiTdatabank

Jaarlijks voeren meer dan 28.000 organisatoren meer dan 215.000 activiteiten gratis in in de UiTdatabank. Een stoet, tentoonstelling of wandeling? Cursussen, workshops of lezingen? Dat en meer past allemaal in de grootste activiteitendatabase van Vlaanderen en Brussel.

Wie invoert, haalt er veel UiT

Je voert één keer in in de UiTdatabank, en je aanbod stroomt automatisch door naar heel wat vindplekken voor mensen die een activiteit willen doen. Dit zijn alvast drie voordelen: 

  1. Automatische opname in de kalender van Dijk92. Zorg er dan wel voor dat je zeker jouw activiteit aanvinkt als een cultuur- of erfgoedactiviteit, anders is het mogelijk dat de activiteit toch niet doorstroomt naar onze kalender. Wil je jouw activiteit ook extra in de kijker zetten via onze nieuwsbrief, maak er zeker Michiel attent op.
  2. Automatische opname in de activiteitenkalender van jouw gemeente indien die ook met UiT werkt (wat meestal het geval is). De gemeente kan daarna eventueel nog beslissen om de activiteit nog verder te promoten via bv. een nieuwsbrief, net zoals Dijk92 dat kan doen.
  3. Vindbaarheid voor heel Vlaanderen via uitinvlaanderen.be en UiTPAS.be.

Daarnaast kan je activiteit ook nog in allerhande gedrukte of digitale vrijetijdsagenda’s van lokale of nationale media, overheden of organisaties terecht komen. Mensen kunnen zo op de volgende manier op je evenement terecht komen via

1. een specifieke interesse waarop ze filterden in de UiT-kalender

2. de locatie waar ze een activiteit wensen te doen

3. een partnerorganisatie van UiT

4. ...

Kortom, de voordelen zijn legio. Hoe meer en hoe preciezer je je activiteit beschrijft in de UiT-kalender, hoe beter dat de juiste mensen je zullen vinden. Daarom helpen we je graag op weg met onderstaande informatie en tips.

Steeds de meest recente info

Activiteit geannuleerd of uitgesteld? Breng je publiek in enkele klikken op de hoogte. Via de knop 'status wijzigen' kan je voor een toekomstige evenement aangeven of het

  • doorgaat
  • uitgesteld is
  • geannuleerd is

Voor evenementen en locaties

In de UiTdatabank kan je zowel evenementen als locaties ingeven.

  • Een evenement is een tijdelijke activiteit, zoals een workshop, een tijdelijke tentoonstelling of een boekvoorstelling.
  • Je kan ook apart een locatie invoeren, zoals bijvoorbeeld een monument of een museum. Hierbij gaat het over locaties die permanent kunnen bezocht worden.