Een erfgoeddagactiviteit organiseren

Wil je als gemeente, vereniging, particulier of instelling een Erfgoeddag activiteit organiseren? We lijsten de belangrijkste stappen graag voor je op.

Kenmerken van een Erfgoeddagactiviteit

Om in te schrijven en deel te nemen aan Erfgoeddag dient je activiteit aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Je activiteit heeft een link met het jaarthema. Erfgoeddag mag dus niet louter een opendeurdag zijn. Het thema is een grote meerwaarde voor het evenement. 
  • Je activiteit focust op cultureel erfgoed. 
  • Je activiteit vindt plaats tussen 24 en 29 april 2022. 
  • Je activiteit is gratis.

Inspiratiebrochure zet je op weg

In april 2022 belicht Erfgoeddag het erfgoed van het schoolleven en -verleden. Erfgoedorganisaties en scholen worden uitgenodigd om met elkaar aan de slag te gaan. Dit lijkt misschien een beetje uitdagend. Laat je inspireren door deze handige brochure.

Brochure downloaden  of  vraag een papieren exemplaar aan

Jouw erfgoeddagactiviteit registeren

Activiteiten registreren voor Erfgoeddag kan, tot 14 januari, via inschrijven.erfgoeddag.be. Je gebruikt jouw bestaand account, of maakt een nieuw aan. Ook activiteiten voor onderwijs kan je via deze link aanmelden. Wij zorgen ervoor dat de activiteit op onderwijsplatformen gepubliceerd wordt.

  • Zodra je jouw activiteit hebt ingediend, wordt ze nagekeken door de lokale en regionale coördinator en de nationale coördinatiecel. Aansluitend wordt er eindredactie verzorgd. Daarna verschijnt de activiteit al online in de UiTdatabank. Het volledige 'nationale' programma wordt eind maart gelanceerd via erfgoeddag.be.
  • De activiteiten stromen automatisch door naar de UiTdatabank. U hoeft ze dus niet apart te registreren. 
  • Je kan meerdere activiteiten indienen; er staat geen limiet op het aantal activiteiten.
  • Je blijft steeds eigenaar van jouw activiteit en kunt ze ook na indienen blijven aanpassen.
  • Ontwikkel je een reeks activiteiten? Dien elke activiteit dan apart in en verwijs naar de andere activiteiten in het veld 'praktische informatie'.
Erfgoeddag_logo

Vragenuurtje Erfgoeddag 

Neem je voor het eerst deel aan Erfgoeddag? Twijfel je of jouw idee wel past binnen de opzet van het evenement? Of wissel je graag van gedachten met mede-Erfgoeddagorganisatoren? FARO, de Vlaamse coördinator van Erfgoeddag, organiseert een digitaal vragenuurtje.

Uiteraard kan je met al jouw vragen ook steeds terecht bij een medewerker van de erfgoedcel.

Financieel steuntje in de rug nodig voor je activiteit?

Consulent communicatie en publiekswerking

0471 60 53 17